منبع: آسان دانلود
سیستم عامل اندروید:
تا چند سال پیش یکه تاز سیستم عامل های موبایل سیمبین شرکت نوکیا بود تا اینکه اندورید و ای او اس پا به دنیای موبایل گذاشتند و باعث نابودی سیمبین شدند تا جایی که نوکیا هم سیستم عامل اصلی خود را به ویندوز فون تغییر داد.طی این سالها و موفقیت اندروید و ای او اس دو سیستم عامل نوپا هم وارد این عرصه شدند.ویندوز فون میکروسافت و بادای سامسونگ.قصد داریم شما را کمی بیشتر با این ۵ سیستم عامل و نقطه ضعف های هر کدام آشنا کنیم.پس در ادامه با ما همراه باشید.
سیستم عامل اندروید:
تا چند سال پیش یکه تاز سیستم عامل های موبایل سیمبین شرکت نوکیا بود تا اینکه اندورید و ای او اس پا به دنیای موبایل گذاشتند و باعث نابودی سیمبین شدند تا جایی که نوکیا هم سیستم عامل اصلی خود را به ویندوز فون تغییر داد.طی این سالها و موفقیت اندروید و ای او اس دو سیستم عامل نوپا هم وارد این عرصه شدند.ویندوز فون میکروسافت و بادای سامسونگ.قصد داریم شما را کمی بیشتر با این ۵ سیستم عامل و نقطه ضعف های هر کدام آشنا کنیم.پس در ادامه با ما همراه باشید.
سیستم عامل اندروید:محبوبترین سیستم عامل کنونی اندروید است.که گوگل آن را توسعه میدهدو بر پایه هسته ی لینوکس نوشته شده است.عاملی که اندروید را اینقدر محبوب کرده است اوپن سورس بودن آن است به این معنی که توسعه دهندگان میتوانند با استفاده از Andriod SDK برنامه های مختلفی را برای این سیستم عامل بنویسندو هم اکنون برنامه ها و بازی های بی شماری برای اندروید موجود می باشد.دیگر ویژگی اندروید شخصی سازی آن است.اگر از آن دسته هستید که اینترفیس برای شما خیلی مهم است و یا زود دلتان را میزند،با اندروید میتوانید گوشی خود را به هر سلیقه ای که میخواهید شخصی سازی کنید.برای عده ای هم کار کردن با این سیستم عامل کمی مشکل است.مخصوصا وقتی که هر شرکتی اسمارت فونش را وارد بازار میکند اندروید را هر طور که دلش بخواهد میتواند تغییر دهد.مثل Tuch wiz سامسونگ و Sense اچ تی سی.در حال حاضر آخرین آپدیت اندروید بستنی ساوندیچی است که سخت افزار بالایی را مطلبد.به هر حال اندروید سیستم عاملی است که در دنیا حرف اول را میزندو قدرت مانور فراوانی را برای شما فراهم مکیند.اگر به دنبال دنیای از نرم افزار و بازی های سه بعدی میگردید اندروید انتخاب خوبی برای شما است.البته فراموش نکنید نسبت به سیستم عامل های دیگر کمی پیچیده تر است.و اما نسخه های این سیستم عامل:
نسخه ۱٫۰ در سال ۲۰۰۸
نسخه ۱٫۱ در سال ۲۰۰۹
نسخه ی ۱٫۵ به نام “کیک فنجانی” در ۳۰ اوریل ۲۰۰۹
نسخه ی ۱٫۶ به نام “دونات” در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۹
نسخه ی ۲٫۰ و ۲٫۱ به نام “نان خامه ای” در ۲۶ اکتبر ۲۰۰۹
نسخه ی ۲٫۲ به نام “ماست یخ زده” در ۲۰ می ۲۰۱۰
نسخه ی ۲٫۳ به نام “نان زنجبیلی” در ۶ دسامبر ۲۰۱۰
نسخه های ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ که در تبلت ها هم استفاده می شود به نام “کندوی عسل” در ۲۲ فوریه ۲۰۱۱
و نسخه ی ۴٫۰ به نام بستنی حصیری یا سندویچی در نوامبر ۲۰۱۱
فرمت هایی که در اندروید پشیتیبانی می شود به شرح زیر است:
در حالت پیشفرض فایل های mp3, aac , ogg , amr , midi , mpeg4 , wav , bmp , gif , png , jpg را پشتیبانی می کند. اندروید Adobe Flash را نیز پخش می کند و می تواند فایل های GIF متحرک را با حرکت پخش کند. برای پخش فایل های جریان دار مانند صوت و ویدئو نیز می توانید از تگ ویدئو html5 و همچنین تکنولوژی Adobe Flash Streaming استفاده کنید.در نسخه های جدید اندروید، موتور جاوااسکریپت مرورگر کروم که سرعت بسیار بالایی در اجرای کدهای جاوا اسکریپت دارد به مرورگر اندروید متصل شده است. (در ضمن مرورگر اندروید کدهای HTML5 را پشتیبانی می کند)
و اما این لوگوی اندروید که رباتی دوست داشتنی است و همچنین معنی واژه ی اندروید:
بنابر ترجمه واژهنامهٔ کمبریج، اندروید اینگونه تعریف شده است: «یک ربات (ماشینی که به وسیله کامپیوتر کنترل میشود) که به گونهای ساخته شده تا شکل ظاهری شبیه به انسان داشته باشد.» اگر روبات را در زبان فارسی انسان نما بنامیم، شاید بتوان نزدیکترین معنی در زبان فارسی به اندروید را شبه انسان دانست.در واژه ی نامه ی فارسی آندروید هم صحیح است.
و در آخر خلاصه ای از ویژگیهای اندروید:
اندروید تمامی تکنولوژی های اتصال (=Connectivity) شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS,بولوتوث و وای فای را پشتیبانی می کند.
اندروید از فرمت های مختلف فایل های مالتی مدیا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF پشتیبانی می کند.
اندروید برای ارسال پیغام های متنی یا همان اس ام اس(SMS) از فرم های SMS, MMS و XMPP پشتیبانی می کند.
مرورگر موجود در اندروید بر اساس فریم ورک اوپن سورس WebKit توسعه یافته است.
اندروید برای ذخیره داده ها و مدیریت بانک های اطلاعاتی سبک از نرم افزار SQLite استفاده می کند.
تمام برنامه های اندروید باید به زبان جاوا نوشته شوند. برای اجرای برنامه های جاوایی روی این سیستم عامل، کدهای جاوا به کدهای Dalvik تبدیل می شوند و سپس روی ماشین مجازی جاوایی (Dalvik virtual machine) اجرا می شوند.
ابزارهای مختلف اندروید برای توسعه دهندگان به راحتی در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتیبانی می شوند. این ابزارها شامل کتابخانه ها، خطایاب، شبیه ساز گوشی و یک پلاگین برای اکلیپس است.
اندروید از سخت افزارهای مختلف همچون جی پی اس و دوربین های متنوع پشتیبانی می کند.
تصاویر و فایل های گرافیکی بوسیله OpenGL پردازش می شوند که کیفیت بالاتری خواهند داشت.
شما از چه سیستم عاملی استفاده می کنید؟به نظر شما اندروید می تواند سیستم عامل مناسبی برای هر کسی باشد؟